Ministrica dr. Asta Vrečko podpisala deklaracijo o pomembnosti plesne pedagogike

Ministrstvo za kulturo, 12. julij ― Ministrica dr. Asta Vrečko je včeraj podpisala Ljubljansko deklaracijo o pomembnosti plesne pedagogike ter pomenu ustvarjalnega giba v vzgoji in izobraževanju. Deklaracijo je pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco predlagala mednarodna organizacija Ples in otroci (angleško Dance and the Child International – daCi).

Državni zbor potrdil nove člane upravnega odbora Prešernovega sklada

Ministrstvo za kulturo, 10. julij ― Državni zbor je na predlog vlade v upravni odbor Prešernovega sklada imenoval Manco G. Renko, Diano Koloini, Vesno Pajić, Zdenko Badovinac, Bogdana Benigarja, Boštjana Vugo, Miko Cimolini, Urško Jež, Jaruško Majovski, Sašo Pavček, Almo R. Selimović, Roka Vevarja, Matevža Luzarja, Gorana Milovanovića in Dušanko Zabukovec. Nov upravni odbor bo mandat nastopil 29. septembra 2024.

Slovenija ratificirala sporazum o financiranju ponovne postavitve skupne stalne razstave v Bloku 17

Ministrstvo za kulturo, 10. julij ― Državni zbor je sprejel Zakon o ratifikaciji sporazuma o financiranju ponovne postavitve skupne stalne razstave o trpljenju taboriščnikov s prostora nekdanje skupne države v Bloku 17 Državnega muzeja Auschwitz-Birkenau. Ministrstvo za kulturo bo za izvajanje sporazuma v letih 2024 in 2025 namenilo 320.000 evrov.

Javni poziv za mednarodno sodelovanje: vizualne in intermedijske umetnosti ter oblikovanje

Ministrstvo za kulturo, 5. julij ― Ministrstvo za kulturo je danes objavilo javni poziv za izbor kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti, intermedijskih umetnosti in oblikovanja, ki bodo izvedeni od julija do decembra 2024. Poziv se bo zaključil s porabo razpoložljivih sredstev, vendar bo trajal najdlje do 31. oktobra 2024.

Za izvajanje projekta Evropska prestolnica kulture 2025 smo zagotovili dodatne 3 milijone evrov

Ministrstvo za kulturo, 27. junij ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel sta v Zeleni dvorani novogoriške Občinske palače podpisala aneks k pogodbi, s katerim se Javnemu zavodu GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica, za izvajanje javnega kulturnega projekta Evropska prestolnica kulture 2025 zagotavljajo dodatna sredstva v višini 3 milijonov evrov.

Javni razpis za zeleni prehod v kulturi

Ministrstvo za kulturo, 21. junij ― Ministrstvo za kulturo je danes objavilo Javni razpis za zeleni prehod v kulturi, ki odgovarja na potrebo po zmanjšanju ogljičnega odtisa kulturnih dejavnosti in dogodkov ter krepi prizadevanja za podnebno nevtralnost v skladu z evropskimi in nacionalnimi usmeritvami. Razpisna sredstva bodo prispevala k trajnostnemu razvoju in večji okoljski ozaveščenosti na področju kulture.

Mreža EURES praznuje 30 let

Motovila, 21. junij ― EURES že tri desetletja posameznikom pomaga pri iskanju zaposlitve v Evropi, delodajalcem pa pri iskanju kandidatov za delovna mesta. Ob praznovanju 30. letnice je mreža EURES razpisala video natečaj za mlade med 18 in 30 let. Rok prijave: 5. julij. The post Mreža EURES praznuje 30 let appeared first on Motovila.
še novic